Afstandsonderwijs voor beleidsmakers en schoolleiders

Online cursus Afstandsonderwijs voor beleidsmakers en schoolleiders

Deze module is bedoeld voor beleidsmakers/schoolleiders en geeft een algemene introductie op afstandsonderwijs. Wat houdt afstandsonderwijs in en welke factoren spelen hierbij een rol? Deze cursus is opgezet in samenwerking met Frans Schouwenburg, strategisch adviseur bij Kennisnet.

Scholen moesten in 2020 omschakelen naar volledig online lesgeven. Het afstandsonderwijs kwam in volle bloei. In deze cursus leer je hoe je dat kunt organiseren.

De cursus is opgezet in samenwerking met Frans Schouwenburg, strategisch adviseur bij Kennisnet.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Afstandsonderwijs voor beleidsmakers en schoolleiders' leer je wat afstandsonderwijs is, welke factoren daarbij een rol spelen en hoe je ermee kunt starten. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Het kennen van de definitie van afstandsonderwijs en weten waarom en wanneer afstandsonderwijs wordt ingezet.
  • Het kennen van factoren die een rol spelen bij afstandsonderwijs en gevolgen van afstandsonderwijs.
  • Het kennen van manieren om afstandsonderwijs op te zetten.
  • Het kunnen reflecteren op de opzet, inrichting en uitvoering van afstandsonderwijs.

Duur en studiebelasting

De cursus 'Afstandsonderwijs voor beleidsmakers en schoolleiders' duurt ongeveer 4 uur met een studiebelasting van 8 uur. 

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor beleidsmakers, schoolleiders en iedereen die te maken heeft met, of geinteresseerd is in afstandsonderwijs.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de bestuursvaardigheden die nodig zijn bij de uitvoer van het afstandsonderwijs.

Lesmaterialen

De cursus 'Afstandsonderwijs voor beleidsmakers en schoolleiders' bestaat uit: Online instructie, E-learning en na elke paragraaf een Toets.

Opbouw van de cursus

Deze cursus bestaat uit een aantal onderdelen. Allereerst wordt het afstandsonderwijs besproken aan de hand van vier thema's:

  1. Wat is afstandsonderwijs?
  2. Factoren die een rol spelen.
  3. Het opzetten van afstandsonderwijs.
  4. Reflectie.

Binnen elk thema bestaan één of meerdere subthema's. Na elk subthema worden er één of meerdere vragen over de inhoud gesteld. Aan het eind van elk thema wordt een reflectievraag over het thema gesteld. 

Aantal modules

Deze online cursus bestaat uit 4 modules.

Toetsing

Om voor de cursus te slagen moet je minimaal 90 procent van de vragen goed beantwoord hebben. 

Certificaat

Als je slaagt voor de cursus, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Aanpassingsvermogen
Ontwikkelen medewerkers